کلید طراحی خوب
کلید طراحی خوب ؟! به عنوان متخصصان تجربه کاربری، اکثر ما با ۱۰ کلید یا قانون سرانگشتی نیلسن و مولیخ و هشت قانون طلایی بن اشنایدرمن کار کردهایم . اینها اصول رابط کاربری هستند که باید یاد بگیریم و به کار ببریم . آنها بخشی از “بسته دانش” تعامل انسان و کامپیوتر هستند . با گسترش حوزه UX و نفوذ آن به بسیاری از جنبه های کسب و کار ، ما باید بیشتر و بیشتر به طراحی محصول بپردازیم . بنابراین ، یادگیری از سایر رشته های طراحی همیشه مفید است .
دیتر رامز یک طراح صنعتی آلمانی است که سال ها مسئول طراحی محصولات مصرفی براون بود . حدود ۵۰ سال پیش ، او در تلاش برای پاسخ به سوال “آیا طرح من یک طرح خوب است؟” ، ۱۰ اصل طراحی خوب را توسعه داد که گاهی اوقات به عنوان ۱۰ کلید نیز شناخته می شود . شگفتانگیز است که ببینیم این اصول امروز چقدر معتبر هستند ، آنقدر که ممکن است بیشتر از آن زمان احساس کنیم ، زمانی که رامز واقعاً آنها را نوشت !
هم محصولات مصرفی و هم فناوری به شدت تغییر کرده اند. حتی زیباییشناسی نیز بهطور قابلتوجهی تغییر کرده است و بسیاری از طرحهای رامز برای بسیاری از ما قدیمی به نظر میرسند ، یا اگر از طرفداران طرحهای دهههای ۶۰ و ۷۰ هستید، مد روز و «در» به نظر میرسند . با وجود همه این تغییرات ، دستورات همچنان دستورالعمل های ارزشمندی برای هر کسی که در طراحی کار می کند و نه تنها برای طراحان صنعتی، بلکه برای شما، طراح تجربه کاربری ، باقی می ماند !
۱ – نوآورانه بودن کلید طراحی خوب
طراحی خوب نوآورانه است. امکانات نوآوری به هیچ وجه تمام نشده است. توسعه فناوری همیشه فرصت های جدیدی را برای طراحی نوآورانه ارائه می دهد. اما طراحی نوآورانه همیشه همراه با فناوری نوآورانه توسعه می یابد و هرگز نمی تواند به خودی خود یک هدف باشد.
۲ – مفید نشان دادن محصول
طراحی خوب یک محصول را مفید می کند . یک محصول برای استفاده خریداری می شود . باید معیارهای خاصی را برآورده کند ، نه تنها عملکردی ، بلکه روانشناختی و زیبایی شناختی . طراحی خوب بر سودمندی یک محصول تاکید می کند در حالی که هر چیزی را که احتمالاً می تواند آن را کاهش دهد نادیده می گیرد .
۳ – زیبا نشان دادن
طراحی خوب زیبایی شناسی است . کیفیت زیبایی یک محصول به مفید بودن آن بستگی دارد زیرا محصولاتی که ما هر روز استفاده می کنیم بر فرد و رفاه ما تأثیر می گذارد . اما فقط اشیایی که به خوبی اجرا شده اند می توانند زیبا باشند .
۴ – آسان کردن درک محصول
طراحی خوب یک محصول را قابل درک می کند . ساختار محصول را روشن می کند. بهتر از این، می تواند محصول را به صحبت ببرد. در بهترین حالت، خود توضیحی است .
۵ – محدود باشد
محصولاتی که هدفی را برآورده می کنند مانند ابزار هستند . آنها نه اشیاء تزئینی هستند و نه آثار هنری . بنابراین طراحی آنها باید هم خنثی و هم محدود باشد تا جایی برای بیان خود کاربر باقی بماند .
۶ – پر از صداقت باشد
طراحی خوب صادقانه است . این یک محصول را نوآورتر ، قدرتمندتر یا ارزشمندتر از آنچه هست نمی کند . تلاشی برای دستکاری مصرف کننده با وعده هایی که نمی توان انجام داد .
۷ – ماندگار باشد
طراحی خوب ماندگاری بالایی دارد . از مد روز بودن اجتناب می کند و بنابراین هرگز کهنه به نظر نمی رسد . برخلاف طراحی مد روز، سال ها دوام می آورد ، حتی در جامعه دور ریختنی امروزی .
۸ – با جزییات باشد
طراحی خوب تا آخرین جزئیات کامل است . هیچ چیز نباید خودسرانه باشد یا به شانس واگذار شود . دقت و دقت در فرآیند طراحی نشان دهنده احترام به کاربر است .
۹ – سازگاری با محیط زیست
طراحی خوب سازگار با محیط زیست است . طراحی نقش مهمی در حفظ محیط زیست دارد . این باعث صرفه جویی در منابع و به حداقل رساندن آلودگی فیزیکی و بصری در طول چرخه عمر محصول می شود .
۱۰ – جامع باشد
طراحی خوب تا حد امکان طراحی کم است . کمتر، اما بهتر . زیرا روی جنبههای ضروری تمرکز میکند و محصولات با موارد غیرضروری سنگینی نمیکنند . بازگشت به خلوص ، بازگشت به سادگی .
یکی از مهترین ویژگی های کلیشه ی خوب طراحی آن است . کلیسه سازی های برتر همیشه طراحی های برتری هم نسبت به رقبا دارند . کلیشه ی ژلاتینی با طراحی زیبا و دقیق را از ما بخواهید .
بدون دیدگاه